Перепади напруги електромережі можуть призвести до зупинки ліфтів

11.09.2018

7 вересня 2018 року у Чернігові міським колл-центром було зафіксовано 38 несанкціонованих зупинок ліфтів, у тому числі, 8 зупинилися з пасажирами.


Це сталося після перепаду напруги та аварійного відключення електроенергії у декількох районах міста. 9 вересня 2018 через аналогічну ситуацію було зафіксовано 11 звернень щодо зупинки ліфтових механізмів, у тому числі, 5 застрягань пасажирів.

На усі повідомлення про зупинку ліфтів оперативно відреагувала компанія, що надає послуги з їх обслуговування. Якщо відновлення роботи ліфтів не вимагає тривалих ремонтних робіт, то вони відразу ж запускаються.

Нагадуємо, що у разі зупинки ліфту потрібно телефонувати за цілодобовим безкоштовним номером міського колл-центру 0-800-50-93-50. Час реагування аварійної служби на застрягання людей у ліфті зазвичай на перевищує 30 хвилин з моменту повідомлення.

 

Довідково.

У Чернігові нараховується більше 1200 ліфтів, близько половини з них уже відслужили більше 25 років і потребують капітальних ремонтів, що проводяться за рахунок міського бюджету в рамках Програми капітального ремонту ліфтів, що вже кілька років реалізується в місті.

Але іноді й поточні ремонтні роботи не завжди вдається здійснити швидко. Часто підприємство, що надає послуги з обслуговування ліфтів, не має можливості замовити необхідні комплектуючі в Україні – деталі необхідного зразка в нас можуть просто не виробляти, тож їх доводиться замовляти за кордоном, а на виготовлення і доставку необхідний час.

Та навіть у роботі щойно відремонтованих ліфтів можуть траплятися збої – нові елементи, встановлені під час ремонту, можуть деякий час неузгоджено працювати з тією частиною обладнання ліфтів, що лишається в старій комплектації. Під час подальшого технічного обслуговування ліфтів організації спостерігають за механізмами та коректують їх роботу.